Фирма KWS проведе своята годишна среща със земеделци от цялата страна на станалата ежегодна KWS академия. Компанията запозна фермерите с развитието на немския производител на семена, който през 2014 г. откри нов завод в съседна Сърбия. На презентацията стана ясно, че компанията  KWS е лидер в продажбата на рапица и царевица за 2014 г.
 
За събитието KWS академия и с какво то е полезно на българските земеделци, разказва Светослав Серафимов, Продуктов мениджър на KWS България: „Ежегодното издание на KWS  академия стана традиция за българския земеделец, като това е третото издание , на което немската компания представя своите най-нови и иновативни продукти и най-новата селекция генерация хибриди царевица и слънчоглед. С всяка година уменията и задачите, които се представят пред нашето земеделие, изискват едно огромно предизвикателство към KWS, за да обогати и допълни знанията на българския земеделец. Това е идеята на KWS  академия да бъде издавана всяка година и по този начин да допренесе най-добрите земеделски практики от които се нуждаят нашите производители и също и  с най-новите продукти.“

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
По време на презентацията екипът на фирма KWS представи новите продукти в своето портфолио, а именно трите нови хибрида царевица: Конфитес, Баласко и КВС 2482. По време на представянето от компанията подчертаха, че за тях е важно да запазят високия добив , въпреки климатичните особености във всяка една година. Именно затова новите хибриди се характеризират с  по-голяма гъстота и проветривост на посева. Освен това изтегленото начало на цъфтеж на тези хибриди води до по-висока издражливост при екстремални темтератури и осигурява добро опрашване, като гарантира стабилен добив. Новите три сорта хибриди се хартеризират с  по-бързо изпускане на влагата по време на реколтиране, което също е критерий за по-восок добив.

Как оценяват  KWS  академията и какви са ползите от нея, разказват земеделци, участвали в проведената среща: "С фирма KWS работя от самото  нейно създаване преди 10 години и редовно посещавам мероприятията, които се организират и представят нови сортове хибриди на фирмата. Тази академия се организира ежегодно и на нея присъстват земеделски производители от цялата страна. Тук може да се срещнем и почерпим опит, както помежду си, така и водещи научни специалисти в областта на торенето, физиологията и селекцията", разказа Жечко Андрейски, управител на фирма Агрохлорид , гр. Видин.
 
Раденко Чолаков от Павликени, който обработва 17 хил.дка разказа: С фирма KWS работя от доста години. Много добре работим. Сея тяхна царевица, рапица , слънчоглед. Хибридите им са доста пластични, специално за района, където работя. Също за напояването на царевицата  са отделили внимание, което е много важно за нас. KWS академия е определено мястото, където земеделците научават всички новости на семепроизводството  и  всички най-нови тенденции и иновации в него. 
 
През погледа на проведеното събитие и старта на новата година очакванията за развитието на компанията през 2015 г. са оптимистични. „Имаме амбициозни планове и първите сигнали са, че уверено вървим към изпълнението им. Убеден съм естествено, че ще имаме своите предизвикателства, но също така съм убеден, че с помощта на изключително професионалния екип, ще продължим да сме една от водещите компании и ще успеем да постигнем амбициозните планове от гледна точна на търговска активност, присъствие на пазара и финансови резултати“, каза управителят  Петко Василев. 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!