След успешното представяне на прикачния вариант с работни ширини от 6,5 м и 8 м, Kverneland допълва гамата си с 5 навесни модела, с твърда рама и ширини 3,0 м и 3,5 м и 4 м, 5 м и 6 м в сгъваема версия.

 

Kverneland Optima SX – Високоскоростен изсяващ апарат за прецизни сеялки

 

Turbo може да се използва през всички сезони за работа при дълбочина от 3 см до 20 см: през пролетта за култивация на почвата след зимата (за да се изсуши) или унищожаване на тревната растителност, през лятото за култивация на стърнище след жътва (първична или вторична обработка), а през есента/зимата за подготовка на почвата преди сеитба.
 
 
Turbo е проектиран да бъде гъвкава почвообработваща машина, подходяща за всички видове обработка, без да образува плужна пета! Той може да замени много машини необходими за нормалната обработка на почвата, като предсеитбен култиватор, благодарение на гъсто разположените работни органи, както и стърнищни култиватори, благодарение на големия просвер от 725 мм.
 
 
"При Turbo работите с големи ширини използвайки оптимално мощността на трактора, с по-голяма продуктивност при по-ниски разходи." обяснява Guillaume Hulin, ръководител на Kverneland Group Les Landes Génusson.
 
 
4 реда работни органи и ниски изисквания за товароподемност
Дизайнът на машината е компактен, за да пасва на всички трактори, дори при тези ниска товароподемност. Това е и причината работните органи да са разполижени в 4 реда (и 5 реда при прикачните версии).
 
За да бъде Turbo възможно най-компактен, първият и последният ред работни органи за захванати директно за основната рама на машината.
 
 
Разстоянието между работните органи по цялата ширина е 19 см. с цел да се осигури плавно и равномерно движение на почвата по цялата ширина на машината. Turbo с ширина 3м оборудван с подравнители и кафезен валяк изисква само 2,4 тона товароподемност на навеса.
 
 
Усилена и издръжлива рама
Всички рами са изчислени по метода FEM (Finite Element Method), за да се справят с вибрации при неравности по пътищата при движение с 40 км/ч, но същевременно да могат да издържат и най-тежкия валяк - Actipack.
 
 
Kverneland е марка на Kverneland Group
Kverneland Group е водеща международна компания произвеждаща, развиваща и дистрибутираща селскостопанска техника и обслужване. Силният фокус върху иновациите ни позволява да осигурим уникална и богата продуктова гама с високо качество. Kverneland Group предлага цялостен пакет насочен към професионалното земеделие, покривайки всички процеси от земеделието, като подготовка на почвата, сеитба, балиращо оборудване, тороразпръскване, пръскане и електронни решения. За повече информация посетете www.kvernelandgroup.com