Центърът за продължаващо обучение към Русенския университет организира курс "Професионален потребител на продукти за растителна защита от професионална категория на употреба", с което откликва на интереса на селскостопански производители. Това съобщиха на сайта си от висшето училище в крайдунавския град.

Овощари, научете как да подрязвате правилно

По време на курса земеделските производители ще получат знания за употребата на препарати за растителна защита, мерките за безопасност, опазването на биоразнообразието, екологичните системи и водите.

"С обучението се цели изграждането на професионални умения за работа с препарати за растителна защита, съгласно изискванията на Закона за защита на растенията, и правилна реакция при инциденти, свързани с тяхната употреба", обясняват от Русенския университет.
Курсът е подходящ и за работещи в агроаптеки и стопанства, дистрибутори, консултанти.

Обучението ще се води от преподаватели от катедра "Земеделска техника" на висшето училище, а гост-лектори ще бъдат инспектори от отдел "Растителна защита" на Областната дирекция по безопасност на храните в Русе.

Към момента няма насрочена дата на започването на курса, уточниха за Агри.БГ от Центъра за продължаващо обучение. Очаква се и да се реши и графика какъв ще бъде, за да бъде удобно за стопаните. Предвидена е и дистанционна форма, уточниха от центъра.