Кубота засилва присъствието си на пазара, като представя своя първи съвместен проект с Булер Индъстриис в Северна Америка.

Нова серия трактори е на път да завземе Северна Америка

Това е новата 8-а серия на Кубота, разделена на два модела М8-191 с мощност 190 к. с. и М8-211 с мощност 210 к. с.

Моделите са оборудвани с шестцилиндров дизелов двигател Къминс. Вариантите за трансмисия ще бъдат два: Powershift трансмисия с 30 предни и 15 задни предавки - разделени на пет диапазона с шест предавки във всеки, или безстепенна скоростна кутия KVT.

Външните клапани на хидравличната система със затворен център са 3 или 5 двойки при капацитет на помпата 120 или 160 л/мин.

Силоотводният вал е със стандартни 540 и 1000 об./мин. плюс икономични режими за всички.
Челният товарач М77 е с товароподемонст 2360 кг до максимална височина 4,6 метра.

Моделите са напълно ISO-BUS съвместими.

Стандартно моделите са оборудвани с шибидах за по-добра вентилация. Помислено е и за отличната видимост на оператора по време на работа с челен товарач. Вътре в кабината операторът получава пълен 360-градусов панорамен изглед.

Контролерите за основните функции на трактора са поставени непосредствено под дясната ръка на оператора, за да не се налага правенето на излишни движения по време на работа.

Според нивото на оборудване моделите разполагат със стандартен 7-инчов K-Monitor или 12-инчов опционално. Опции има също при седалката и осветлението.