Основна цел на земеделското министерство е подкрепата на българските производители. Сред приоритетите в работата ни са насърчаването на иновациите и инвестициите, както и на производството на екологично чисти земеделски продукти, съобщиха от пресофиса на аграрното министерство. 

Решаващи дни за бъдещето на аграрния сектор

Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите Крум Неделков, който се включи в инициатива за засаждане на розови домати в село Лепица, Червен бряг.  

В землището край селото бе представена продукцията на земеделския производител Евгени Цветанов.

 “Убеден съм в качествата и вкуса на българските земеделски продукти. Сигурен съм, че ще задоволят изискванията и на най-капризния европейски клиент”, добави зам.-министър Неделков. 

В събитието участие взе и изпълнителният директор на Фонд „Земеделие“ Васил Грудев.

 Насажденията в село Лепица са на бенефициента на Държавен фонд „Земеделие“ Евгени Цветанов, информираха от пресофиса на ДФЗ.  „Днес е един празник на симбиозата между това какво държавата трябва да прави като подпомагане на земеделския производител и веригите, които да му осигурят възможности за реализация на неговата качествена продукция. Този наш фермер е моят герой на деня, защото всичко тук е резултат от неговия труд“, заяви Васил Грудев.

Той обясни, че бенефициентът Евгени Цветанов е получил 50 хил. лв. по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от ПРСР 2014 – 2020 и над 9 хил. лв. по схемите и мерките за директни плащания за Кампания 2020.