Правителството прие позицията на България за заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 7 септември в гр. Брюксел, съобщиха от Правителствената информационна служба.
[news]

Съгласно предварителния дневен ред, се предвижда Европейската комисия да представи информация относно развитието на пазарите на селскостопански продукти в контекста на продължаващата руска забрана, след което делегациите ще обменят мнения по въпроса. 
 
Най-засегнати в България от наложената забрана са секторите на млякото и млечните продукти и на плодовете и зеленчуците. По време на заседанието министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще изрази позицията на България относно ситуацията в млечния сектор. От месец декември 2014 г. досега страната ни активно отправя искания, предлага нови мерки за подкрепа на сектора, води дискусии и кореспонденция на ниво Съвет и Европейска комисия. 
 
В точка „Други въпроси” се очаква делегациите на Естония, Литва, Латвия и Полша да повдигнат въпроса относно тревожната ситуация около разпространението на болестта африканска чума по свинете на техните територии.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!