Има опасност от скъсване на стената и на язовир Орешец, община Харманли. Към мястото са насочени екипи от "Напоителни системи" и ГДПБЗН. Започва контролирано изпускане на язовира, който е общинска собственост.Към 10.30 ч. язовир "Ивайловград" е прелял през десен преливник. Очаква се до 2-3 часа да прелее и язовир "Студен кладенец". Планирано е контролирано изпускане на обеми, които ще се влеят в яз."Ивайловград".Продължава спасителната операция в харманлийското село Бисер, след като се скъса стена на микроязовир "Иваново".

 

По данни от местните власти, в бедстващия район живеят около 800 жители. БЧК оказва помощ на евакуирани от с. Бисер над 50 човека, които са настанени в помещения на болницата и старчески дом. Предоставени са одеала, топли напитки и закуски.

 

По-рано днес започнаха и спешни контролирани изпускания на великотърновския язовир Йовковци и шуменския язовир Тича, след като след скъсването на стената на Хасковския язовир Иваново, бе потопено село Бисер, при което до момента са загинали 3-ма възрастни мъже и стотици животни в стопанствата в селото.