Държавата ще насърчава реализирането на катарските инвестиции в България. Това заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров на среща с ръководствата на водещи катарски инвестиционни корпорации и институции в рамките на работното си посещение в Държавата Катар, Кралство Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

 

По време на визитата катарската страна прояви интерес към инвестиционни проекти в България в сферата на земеделието, хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, недвижимите имоти и туризма, съобщават от пресцентъра на МИЕ. В Доха зам.-министър Красин Димитров се срещна със заместник-председателя на Катарската търговско-промишлена палата (КТПП) г-н Мохамед бин Ахмед Ал-Кувари.

 

Двамата обсъдиха конкретни перспективни български стоки за износ за Катар, като млечни и земеделски продукти, минерална вода, фармацевтични продукти, парфюмерия и козметика, агнешко, овче и пилешко месо, пчелен мед и други. КТПП се ангажира с организацията на българо-катарски бизнес форум през 2014 г. От палатата увериха, че ще насърчават катарски инвестиции в България, както и ще подпомагат участието на катарски фирми в изложения и панаири в нашата страна.

 

В рамките на работното посещение в Дубай Красин Димитров се срещна и с ръководството на Дубайската палата и емирски компании, потенциални инвеститори в България, които бяха запознати с благоприятните условия за бизнес у нас. Двете страни се съгласиха, че съществуват множество възможности за увеличаване на двустранния стокообмен и в частност на българския износ за Обединени арабски емирства - млечни и хранителни продукти, минерална вода, плодови сокове, зърнени храни, пчелен мед, фармацевтични продукти и други.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!