Не се планира отваряне на мерки догодина, защото лозаро-винарската програма в България не затваря, тя работи постоянно. Както досега и за следващия програмен период ще има средства за лозарството в България. Това каза за Фермер.БГ директорът на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) в Министерството на земеделието, храните и горите инж. Красимир Коев. 
 
По думите му през последните 10 години в страната ни са създадени нови 100 000 декара лозови насаждения.
 
„Имахме по-големи очаквания за реколтата тази година, но за съжаление в разгара на гроздобера времето се влоши. Това, което се прибра и преработи от нашите винарски предприятия е с изключително високо качество. С реколта 2017 ще завоюваме отново едни от първите места в най-престижните конкурси в света“, категоричен е Коев. 
 
 
Според него секторът ще започне много убедително председателството на Съвета на Европа. След това страната ни ще е съорганизатор на Зелената седмица в Берлин, където ще бъдем представени от най-елитните ни винопроизводители.
 
„Ще дадем възможност на света да се запознае по-добре с нашето производство“, каза още директорът на агенцията по лозата и виното.