Представители на 26 браншови организации от Европа и Централна Азия ще участват в кръгла маса на тема „Състояние и перспективи на овцевъдството” в Арбанаси. Форумът е по инициатива на Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България  (НАРМОБ) и е част от петото издание на Националния събор на овцевъдите, който ще се проведе от 6 до 8 май т.г. край Петропавловския  манастир.  
[news]
Кръглата маса ще е на 7 май 2016 г. в Парк хотел „Арбанаси” в с. Арбанаси от 10,00 до 14,00 часа., като събитието ще открие Симеон Караколев, председател на Управителния съвет на НАРМОБ.
 
На форума ще бъде представен овцевъдния отрасъл в  13 държави от Европейския съюз, Молдова, Сърбия, Черна гора, Македония, Турция, Грузия, Азербайджан, Киргизстан, Таджикистан и др  Представителите на съсловните организации ще обменят опит и ще коментират  проблемите  на бранша в различните държави. Пред чуждестранните участниците ще бъде презентирано и  състоянието и перспективите на овцевъдството у нас. В дискусионната част на форума ще участват и представители  на Министерство на земеделието, на Държавен фонд „Земеделие” , експерти,  специалисти и учени.
 
В останалите дни на Събора на овцевъдите чуждестранните представители на съсловни организации ще се запознаят с иновативния модел на събитието, който съчетава по успешен начин фермерство, бит и занаяти.