Само след седмица - на 16 март, изтича срокът за кандидатстване по подмярка 1.1 „Професионално обучение и придобиване на умения“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г., която беше отворена през декември 2019г.

Срокове на ДФЗ: Какво предстои през март?

Подпомагането е насочено към повишаване на знанията и уменията на земеделските и горските стопани, както и на заетите лица в стопанствата.Това ще бъде възможно чрез постигане на подходящо ниво на техническо и икономическо обучение и увеличаване на капацитета за достъп на знания в областта на селското и горското стопанство.

Бюджетът на подмярката е 15,646 млн. лв. и е целево насочен към висши училища, професионални гимназии, научни интитути, опитни станции и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Фокусът на подмярката е информираност и придобиване на компетенции за по-добро управление на стопанствата. 

Тръгна очертаването онлайн за Кампания 2020

Средствата се отпускат за провеждане на курсове и семинари, свързани с предотвратяване и/или преодоляване на усложнена епизоотична обстановка, включително и подобряване на биосигурността в стопанството.

Максималната сума, която може да получи един кандидат, е 6 млн. лв.

Кандидатурите могат да бъдат подадени по електронен път чрез попълването на уеб базиран формуляр за кандидатстване и придружителни документи. Подайте ТУК

 До 31 март: Всички прасета във фамилни ферми с ушни марки

Пълният пакет документи по процедурата (Условията за кандидатстване, Условията за изпълнение и приложенията към тях) е публикуван на интернет адреса на Министерството на земеделието, храните и горите и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Фермер: Аз съм начинаещ и се чувствам объркан и притеснен

Заплахите за агросектора, ако коронавирусът плъзне из страната

Субсидии и още милиони евро за справяне с климата