COVID-19 стигна до областните дирекции на Българската агенция по безопасност на храните (ОДБХ).  

Субсидии по COVID 3: Кои са допустими за подпомагане?

14 инспектори от Областната дирекция във Варна са дали положителна проба за коронавирус, научи Агри.БГ. Информацията потвърди областният управител на Варна - Стоян Пасев, цитиран от БНР. 

Стоян Пасев обясни, че всички контактни на заразените служители са поставени под карантина. Той подчерта, че няма други гнезда на заразата в институции, а само единични случаи.

По непотвърдена информация на Агри.БГ служител от Областната дирекция на БАБХ във Велико Търново също е дал положителна проба за COVID-19. Служителят, заемащ длъжност доктор по храните, е поставен под карантина.

"Уведомяваме Ви, че поради усложнената епидемиологична обстановка тържественото шествие по случай честването на 75-годишния юбилей на Аграрен университет – Пловдив, обявено за 28 октомври 2020 г., се отменя", се казва в съобщение на сайта на Аграния университет в Пловдив. В университета има случай на заразен с COVID-19 студент, пише в заповед на ректора проф. Христина Янчева. Преустановени са занятията на IV-ти курс Растителна защита до края на октомври. Университетът е дезинфекциран, става ясно още от заповедта на проф. Янчева.