На фона на масово отменените изложения и фестивали в агросектора Българският фестивал на сливата в Троян няма да изневери на традициите. Той започва днес, 18 септември, в центъра на града и ще продължи до неделя с програма за всички възрасти и интереси.

Сливопроизводители си улесняват живота с комбайни за малини

Отново има „Улица на занаятите“, където участват над 80 занаятчии, а над 10 шатри предлагат традиционно сливов мармалад, ракия, мед, месни и млечни специалитети. Занаятчийски шатри ще има и в зелените градини на Националното изложение в Орешак, съобщават на сайта на Община Троян.

Как се прави известната троянска сливова ракия, гостите на Фестивала могат да научат във „Винпром-Троян“ по време на традиционните „Дни на отворените бутилки“. Организирана е екскурзия в производствените помещения на завода със специалист от фирмата, сляпа дегустация на ракии и специален подарък за всеки посетител над 18 години.

Интерактивна карта и програма на фестивала има ТУК. Добре дошли са всички овощари от региона и страната, за да обменят опит и вдъхновение.