Концернът за производство на земеделска техника AGCO отчете 36% увеличение на тримесечната си печалба като силните продажби в Европа компенсират слабостите в Южна Америка, предаде Трактор.БГ.

Производителят на трактори, комбайни и друга селскостопанска техника, посочи, че нетният доход, принадлежащ на компанията и нейните звена е нараснал до 139,3 милиона, или 1.40 долара на акция през четвъртото тримесечие на 2013 г. при от 102,5 млн долара, или 1.04 долара за акция година по-рано. Нетните приходи от продажби са нараснали 6% до $ 2,86 млн. долара.



AGCO е световен лидер фокусиран върху проектирането, производството и дистрибуцията на селскостопански машини. AGCO работи в подкрепа на ефективното земеделие чрез пълна гама от трактори, комбайни, пръскачки, оборудване за фураж, почвообработка, съхранение на зърно и системи за производство на протеин, както и свързаните с тях резервни части.

Продуктите на AGCO се предлагат чрез пет основни марки - Challenger ®, Fendt ®, GSI ®, Massey Ferguson ® и Valtra ® и се разпространяват в световен мащаб чрез 3,150 независими дилъри и дистрибутори в повече от 140 страни по целия свят, включително и с много силно присъствие на българския пазар на земеделска техника.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!