Евродепутати от Италия, Германия, Белгия, Испания, Франция и Полша, които са членове на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) към Европейския парламент (ЕП) ще бъдат на официално посещение в България между 29 и 31 октомври по покана на българските си колеги Момчил Неков и Владимир Уручев.

 

Още малко за ОСП: Докъде сме и какво предстои?



Работната им програмата включва срещи с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и представители на министерството. Среща с неправителствени организации от земеделския сектор. Членовете на  Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) към ЕП ще се  срещнат и с български депутати, представители на ресорната комисия в Народното събрание.

Евродепутатите, ще имат възможност да се запознаят с различни производства на български традиционни и биопродукти в страната. Те ще посетят стопанство за производство на биоплодове и зеленчуци, дестилерия за розово масло и масло от лавандула, пчелин над Калофер. Членовете на ЕП ще посетят винарска изба в Асеновград и ще имат възможност да дегустират български вина.

Целта на работното посещение е да даде възможност на членовете на Комисията по земеделие и развитие на селските райони да се запознаят с опита и предизвикателствата, които срещат българските власти и земеделски производители във връзка с изпълнението на Общата селскостопанска политика на ЕС, както и техните позиции и предложения за бъдещото й развитие след 2020 г.

 

Следете темата и на cap4us.fermer.bg