Облекчен режим за движение на агротехника искат земеделски производители. Браншови организации поставиха актуалния проблем и на заседанието на Консултативния съвет по зърното. Според производителите продължава да стои на дневен ред серозният проблем с движението на селскостопанската техника по републиканската пътна мрежа.

 

[news]

 

Фермер.БГ припомня, че още през април Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) изпрати до МЗХ предложението си за изменение на Наредба 15 от 7 април 2008 г. за реда за движение на селскостопанска техника по пътищатата за обществено ползване.

 

От НАЗ настояха за облекчаване на режима на придвижване на земеделска техника и създаването на междуведомствена работна група, заедно с МЗХ, КТИ и Агенция „Пътна инфраструктура” за намиране на решение на проблема с движението на земеделската техника.

 

На заседанието на Консултативния съвет по зърното министърът на земеделието Димитър Греков се е ангажирал проблемът да бъде разрешен в най-скоро време. За тази цел до 30 юни трябва да бъде свикано заседание на новосформираната междуведомствената работна група.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!