Фирма Рапид КБ проведе полева демонстрация в село Бяло Поле, Стара Загора. В стопанството на земеделския производител „Авгандира агро“ ООД бяха показани двата най-производителни комбайна с марката CLAAS, включително и при нощна жътва на пшеница. 
 
Новозакупеният от Авгандира комбайн CLAAS LEXION 780 Terra Trac и демонстрационната машина на Рапид КБ - CLAAS LEXION 770 показаха на старозагорските полета, че са изключително производителни и безупречни по време на жътвата, а заедно с това се доказа и лесната работа с екипа на фирма Рапид КБ, които са винаги насреща за своите клиенти.
 
 
„С Рапид КБ работим много добре и още от миналата година септември месец започнахме да договаряме закупуването на този комбайн. Изчакахме да минат подаването на документи през програмния период и закупихме комбайна от тях. Много сме доволни от LEXION-а, който закупихме преди 5 години - LEXION 600.”, заяви Георги Златев, управител на Авгандира агро ООД
 
 
Изключително впечатление на полето направи новият комбайн CLAAS LEXION 780 Terra Trac. Това е най-голямата машина от серията LEXION. Оборудвана е с двигател с 580 к.с., хибридна вършачна система APS и 2 ротора.  При гуменоверижното задвижване на CLAAS има едно голямо предимство - веригата стои постоянно опъната и няма място, където да не контактува с почвата. 
 
„При Terra Trac голямото предимство е малкото отъпкване на почвата. Щадящо е гумено-верижното задвижване, друго което е от значение за гуменоверижното задвижване е скоростта при транспорт. Става въпрос за около 30-35 км/ч при транспорт, което е голямо предимство и е много важно да не се губи време при прибирането на зърното в и без това кратките срокове за жътва, които имат стопаните, особено и за големите стопани  като нашите клиенти от Авгандира“, каза Златина Златилова, ръководител на филиал на Рапид КБ в гр. Стара Загора
 
 
Пред Екип на Трактор.БГ Георги Златев сподели своите първи впечатления за CLAAS LEXION 780 Terra Trac: “Този LEXION надминава с много очакванията ни като комбайн, защото според мен бяха един клас със стария 600, този е много пъти по-голям, от този който имаме в момента. С едни и същи хедери са, но жътвата, която прави този LEXION, е много бърза, експедитивно се справят комбайнерите с него. Oбслужването, което се прави сутрин, е малко. Просто невероятна машина, жъне много бързо, системата овършава много добре пшеницата от класа, сламата, която я подготвя е много добра после за балиране. Занимаваме се и с животни, лесно се храни и просто машината е невероятна.“
 
Новият модел комбайн на CLAAS се доказва успешно на българските полета с рекордна производителност – за 3 дни от Авгандира са успели да ожънат голяма част от техните полета.
 
 
„Пожънахме 7000 декара пшеница за 3 дена. Мисля, че това са капацитетите на машините CLAAS. Бърза жътва и справяне във времето, защото времето тази година пак е много динамично и трудно се жъне, всеки ден превалява по малко, въпросът е като даде времето, да се жъне бързо.“, разказа Георги Златев. 
 
 
От CLAAS са помислили за работата на комбайните си и в изключителните летни жеги, обясни Златина Златилова: „При CLAAS това е новото охлаждане Dynamic Cooling , при което вентилаторите са разположени хоризонтално в горната част на машината, а издухването на горещия въздух става през странични отвори отстрани на машината и това позволява издухания въздух да натиска праха надолу в следствие на което се намалява и запрашването на горната страна. Това от своя страна намалява времето за издухване на машината в началото на работния ден. Изсмукването на праха от наклонената камера позволява да работите в силно запрашени условия, особено когато слънцето свети срещу комбайнера. 3D системата за изравняване на ситата намалява загубите и позволява работа при наклони до около 20%.“
 
 
Новият комбайн CLAAS LEXION 780 Terra Trac е достатъчно производителен и не бива да се губи време за разтоварване, за това има монтирана камера на разтоварващия шнек, която позволява да се разтоварва в движение. Така комбайнерът вижда всичко, което се случва в ремаркето, а при прибиране на шнека камерата служи за обратно виждане.
 
 
„LEXION 780 е доказателството на CLAAS за сигурно и надеждно прибиране на реколтата. Фирма Рапид КБ пожелава на своите клиенти лека и много успешна жътва и благодарим за доверието.“, каза в заклюение Златина Златилова от Рапид КБ.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!