CASE IH представи приоритетните за сектор зърнопроизводство машини на специализираното изложение CEREALS 2014, което се проведе в Англия.

 

Фермерите видяха пълната гама машини от CASE IH – комбайн Axial Flow 9230, който спечели сребърен медал за иновации, тракторите CASE IH Magnum 370 CVX, CASE IH Quadtrac 580, CASE IH Puma 160 CVX, както и новите сламопреси от сериите LB и RB. Специален акцент на изложението бе и новият телескопичен товарач CASE IH Farmlift 735 Efficient Power.

 

CASE IH Farmlift

 

Награденият на изложението комбайн CASE IH 9230, впечатли земеделците със своя 12,5 метров хедер за жътва, както и с гумено-верижното предно задвижване Axial Flow. То осигурява намаляване утъпкването на почвата с 50-60%, както и значително по-добра работа при влажна земя. Комбайнът е оборудван с един ротор, като има най-големия бункер за зърно и иновативна система за бързо разтоварване. Именно новият разтоварващ шнек е една от причините за сребърния медал по време на CEREALS 2014 в Англия. Освен бързина на разтоварване на зърното, той има функцията да се адаптира в движение към транспортното ремарке за зърно с отклонение до 12 метра.

 

Пред камерата на Трактор.БГ, Пол Фрийман от CASE IH заяви :

„Уникалността на тази машина е, че тя има много опростена очистваща система с един ротор и много малко части, за разлика от другите комбайни на пазара. Това го прави по-лесен за поддръжка и сервизиране, както и по-устойчив при тежка работа. В същото време този комбайн разполага с най-голямата площ за очистване на зърното – 6,4 кв.м. под силна вентилация.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

 

Хедерът на комбайна е оборудван с варио-нож, който може да се настройва по височина до 57 см., в зависимост от културата, която се жъне. Това допълнително гарантира количеството класове, които се жънат и поддържането на висок встъпителен капацитет към очистващата система.

 

Изключително важна новост при този комбайн е CVT трансмисията, която осигурява движение без ремъци на всички зърноочистващи компоненти в машината. Ползите от това се изразяват в понижени разходи за поддръжка, както и скъсено време за сервизно обслужване.

 

По отношение на кабината, CASE IH 9230 предлага широко пространство и отлична видимост по дължината на целия хедер. Управлението става с помощта на новaта система AFS Pro 700 с цветен тъчскрийн, която дава пълна информация за работата на комбайна и качеството на жътвата. Тук могат да бъдат интегрирани и системите за GPS навигация и автопилот на комбайна. Седалката е най-висок клас – кожена с въздушно окачване. Кабината има климатроник, което допълнително осигурява комфорт на оператора за дълги работни дни и висока производителност“

 

По време на изложението от CASE IH организираха също благотворителен търг, на който бяха събрани 13 000 британски лири.

 

 

На 5-и Юли, официалният представител на CASEIH за България – фирма Тайтън Машинъри, ще организира опит за рекорд при жътва с комбайн CASE IH 9230, който ще бъде в землището на село Враняк, близо до Мездра.

 

CASE IH 9230

 

сламопреса Кейс CASE IH

 

CASE IH Quadtrac 580 Efficient Power

 

трактор Кейс

 

CASE IH Puma 160 CVX
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!