Пожар едва не унищожи комбайн в монтанското село Вълчедръм. Пламъците лумнали в неделния късен следобед. Сигналът в местната противопожарна служба е подаден в 18:11 часа, съобщиха от полицията в Монтана.

Важното - слушайте в AgriПодкаст 

„При пожара е унищожен 1 тон слънчоглед и е спасен комбайнът”, уточни говорителят на полицията в Монтана Ирен Токина.

Същото денонощие огнеборците от областта са гасили пожари в още 9 населени места, като в 7 от случаите става дума за запалени стърнища и сухи треви. Общата опожарена площ е 87 декара.

Голям пожар от запалени сухи треви и стърнища във видинското село Арчар едва не изпепели 3 сгради. Пламъците лумнали в покрайнините на населеното място, но вятърът ги довял до населената части. Те бързо обхванали частен имот и унищожили две леки коли, домашни птици, около 10 кубика дърва за огрев и пвц дограма т.е. врата и прозорец на къщата в двора.

„Екип на пожарната във Видин е потушил пожара, спасени били близките три сгради. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство”, уточняват от полицията във Видин.

В същото денонощие се наложило огнеборците да се справят с още 9 сигнала за пожари в землищата на селата Бориловец Градец, Покрайна, Бойница, Арчар ,Брегово и Боровица.