„Хигиенно поведение при медоносната пчела“ е темата на безплатния онлайн семинар за пчелари, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) –  Русе и Разград и Тракийски университет - град Стара Загора 

Решено: Пчелините ще се регистрират само в БАБХ

Събитието ще се проведе на 17 декември (четвъртък) от 11:00 часа в платформата ZOOM. Желаещите да се включат, трябва да направят предварителна заявка за участие.

“По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят с основните моменти в проявата на хигиенното поведение при медоносните пчели. Ще бъдат информирани за значението на хигиенното поведение при профилактиката на заболяванията - характерни за пчелните семейства, методите за неговото установяване, а също и с различни видове анализи”, съобщават организаторите. 

Пчеларите ще бъдат запознати резултати и основни изводи от проведени опити върху хигиенното поведение на медоносни пчели в България. 

Във втората част на семинара експерти от териториален областен офис на НССЗ – град Разград ще представят възможностите за подпомагане на пчеларите през новия програмен период. В програмата на събитието е предвидена и дискусионна част по темите.

Линк за регистрация: https://forms.gle/EkJPX4kbawkGdCpL6
Линк за достъп: https://zoom.us/j/99305285408
ID за семинара: 993 0528 5408