В рамките на Плана с мерки за подобряване дейността на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) - публичност и прозрачност в работата, от 28 юни са открити четири „горещи“ телефонни линии. 
На две от линиите можете да се обърнете към дирекция „Договориране” (ДПМРСР), като номерата са: 0884 362 285; 0889 502 487

За връзка с дирекция “Оторизация” (ОППМРСР) номерата са: 0889 922 624; 0889 502 906

План ускорява работата на ДФЗ

Когато кандидат/бенефициент се свърже на „горещия“ телефон на съответната дирекция следва да предостави информация относно проекта или съответна преписка, по която желае да получи разяснения, посочват от фонда. 

С цел максимална оперативност и достоверност на информацията, в рамките на до 3 работни дни с кандидата ще се свърже експертът, обработващ преписката, а в случай, че желае да проведе среща на място, всеки петък ще бъде „ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“ в ДФЗ. 

Предварително ще трябва да се уговори датата и часът, като се предостави име, УРН, ИД № на проекта и темата, която ще бъде разисквана. Всички обаждания и срещи ще бъдат описвани в нарочен регистър на дирекция „ДПМРСР“ и „ОППМРСР“.

Освен това, всички уведомителни писма за непълноти и неясноти (по отношение на подадени молби за анекси, тръжни процедури, запитвания, проекти през МИГ и заявки/искания за плащане), вече съдържат имена и контакти на експертите, които ги обработват. 
От фонда уточняват, че това е с цел максимална публичност и прозрачност, както и възможност да бъдат обсъждани въпроси и неясноти от страна на кандидати/бенефициенти.