2021 г. започва с месец, пълен с агросъбития. През Януари 2021 г. предстоят 4 интересни агромероприятия и всички те ще се проведат онлайн. Вижте какво да очаквате през месец януари.

Как го правят: Почвено плодородие с трева за футболни терени

 

Списък с по-интересните събития

10-13 януари - Годишна конвенция на Американската федерация на земеделските бюра

Представители на Европейския съюз ще присъстват за 16-та година на годишната конвенция на Американската федерация на земеделските бюра (AFB). Това е дългогодишна традиция, благодарение на която ЕС може да обсъжда селското стопанство директно с американските земеделци и животновъди.

Посетете виртуалния щанд на Европейския съюз, както и другите партньори.


13-15 януари - CityxCity: Интелигентни общности в селските райони

Свързващи градове, интелигентни общности. След десетилетие на успешно домакинство на годишната конференция на OASC, скоростите се променят, за да се засили още повече въздействието върху обществото. Станете част от първото издание на фестивала CITYxCITY и вземете участие в двудневния форум, след безплатна регистрация.
 

18-22 януари - 13-ти Глобален форум за храна и земеделие 2021

Глобалният форум за храна и земеделие (GFFA) е международна конференция, която разглежда въпросите в областта на селскостопанската и хранителната политика. Заради пандемията COVID-19, началото на събитието, заложено за 18 януари, ще се проведе във виртуален формат, точно както всички останали събития през 2021 г., организирани от GFFA.

След кратко приветствие, следва дискусия на тема „Как да храним света във времена на пандемии и климатични промени?“. 

В стартовото събитие ще участват лидери от политиката, бизнеса, науката и общество, както и представители на международни организации. Ще се дискутират още теми затова как земеделието може да осигури на света дългосрочно здравословна храна, въпреки пандемиите и изменението на климата.


20-21 януари - Зелена седмица 2021

Международната зелена седмица ще се проведе от 20 до 21 януари изцяло онлайн заради пандемията COVID-19.
Лозунгът на събитието е „Пускане на корени за утре“, а фокусът на събитието ще бъде върху най-новите теми в земеделието, хранителната индустрия и градинарството.

Под името „100% виртуалност или обратно към нормалното? Нови форми на работа и участие - възможност за селските райони “, бъдещият форум за развитие на селските райони, организиран от Федералното министерство на земеделието, ще предостави виртуална платформа за диалог, дискусии и обмен на знания. Регистрирайте се безплатно за достъп до събитието онлайн.