Въпреки пандемията от COVID 19 и променящите се мерки за ограничаването й, все пак аграрният живот не е замръзнал, а и осигуряването на храна от земеделските производители е изключително важно. Именно заради това липсата на изложенията,  посветени на аграрната тема, бе осезателно през тази година. 

От 8 ноември се подават заявленията за Ковид мярката

Вече има насрочени дати за 2022 г., но разбира се, това е с някаква уговорка, че всичко се променя. 

Все пак, фермери, можете да си отбележите в календарите няколко дати. 

„Борса за семена и посадъчен материал“ в град Добрич ще се проведе от 2 до 5 февруари, посочват организаторите от Добрички панаир АД. По традиция на изложението се предлагат семена за пролетни култури, семена за зеленчукови култури, посадъчен материал, торове, торо-почвени смески, биологични средства за растителна защита, специализиран литература.

Международната селскостопанска изложба АГРА 2021 беше отменено. Вече са ясни датите на следващото издание на панаира. Той ще се проведе от 23 до 27 февруари 2022 г., информират от международния панаир в Пловдив, където се провежда изложението. 

Ако искате да сверите часовника си и на световно ниво, на 27 февруари пък започва мегаизложението Агритехника, което трябваше да се проведе през есента на 2021 г.

Организаторите от Германското земеделско общество (DLG) предвиждат събитието да е до 5 март 2022 г., както винаги в Хановер, Германия. 
Като основна тема на панаира е посочена зелената ефективност. “Тя се водеща за устойчивото земеделие и фермерите и Агритехника ще ги вдъхнови с модерни решения”, посочват от DLG. 

Друго събитие, важно за стопаните, е Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО. Датите за неговото провеждане също вече са обявени -  от 16 до 20 май на Летище Стара Загора.

“Организаторите планират отново пет работни дни, така че земеделските производители да имат още по-голямо удобство при планиране на посещението си”, посочват от Българската асоциация на търговците на агротехника.

Очаква се и други изложения да бъдат насрочени, но това ще зависи от ситуацията с Covid-19.