Потребностите от торене на лозата в зависимост от физиологичното й развитие са представени във видеото от информационен семинар на Националната служба за съвети в земеделието и Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ)-.

 85 млн. лв. допълнително за земеделие

Лектор на събитието е инж. Любомир Терзиев, гл. инспектор в ИАЛВ – Благоевград. От него ще научите как да определяте нормите на торене при лозовите насаждения и кои са необходимите видове торове.

Особено важно за лозарите е да знаят кога е най-подходящото време за торене. Така например органичните и фосфорно-калиевите минерални торове се използват най-пълноценно при есенното им внасяне, а азотните се внасят през пролетта, се казва в презентацията на инж. Терзиев. Освен за времето за подхранване на лозята ви от лекцията му ще разберете и кои са правилните начини на торене.

Във видеото се обяснява и как работят машините за внасяне на минерални торове чрез повърхностно разхвърляне, машините за внасяне на минерални торове чрез инкорпориране в почвата и такива за внасяне на органични торове.

Накрая на семинара има и дискусионна част с въпроси от фермери. Вижте повече във видеото.