Румен Стоянов, кмет на Калофер и председател на Организацията на развъдчиците на автохтонни породи овце в България – град Калофер е постардал в катастрофа на пътя Пловдив-Карлово при село Долна махала. Сблъсъкът е настъпил между лек автомобил „Мерцедес” и микробус от същата марка. От удара е смачкана колата, с която пътувал калоферският кмет. Пожарникарите разрязали автомобила, за да извадят двамата ранени, съобщава Дарик.
 
От Центъра за спешна медицинска помощ съобщиха, че младеж на възраст около 20 години е в кома с опасност за живота и политравми. Кметът на подбалканския град е в задоволително състояние с фрактура на коляното и мозъчно сътресение. Двамата са откарани в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив. 
 
Движението по главния път в района на катастрофата е преустановено и се извършва по обходен маршрут Калояново - Михилци - Хисаря. Полицията извършва оглед за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента. 
 
Развъдната организация, председателствана от Румен Стоянов има лиценз за дейност с породите: Средностаропланинска, Дъбенска, Реплянска, Каракачанска, Медночервена Шуменска, Сакарска и Среднородопска, за които са разработени развъдни програми. 
 
През юни 2013 г. Румен Стоянов беше издигнат от животновъдни организации за заместник министър на земеделието и храните на проф. Димитър Греков по време на Кабинета Орешарски. 
 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!