Китайска делегация начело с изпълнителния директор на една от най-големите корпорации в тракторостроенето Foton Lovol беше на официална визита в България, за да проучи възможностите за инвестиции. Като част от посещението си, китайците посетиха търговско-сервизната база на пловдивската фирма СД Драганови в село Крислово – официален вносител на тракторите Foton за България. Сън де Минг, Вицеизпълнителен директор на FotonLovol даде интервю за Фермер.БГ:


Г-н Сън, каква е целта на посещението Ви в България?
Ние сме един от най-големите световни производители на трактори. Европейският пазар, и по-специално източно-европейския пазар е много важен за нас. Така че целта на посещението на ръководството на FotonLovol е да се запознаем по-детайлно с този пазар, за да осигурим най-подходящите продукти за конкретния пазар.

 


ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 

 


В България сте вече от няколко дни. Какви са впечатленията Ви от пазара тук?
Смятам, че Вашият пазар е много интересен и важен за нас, защото се вижда, че земеделската индустрия в страната се развива отлично и е много важна за иконоиката ви. Притежавата много голямо разнообразие от ферми – както по размер, така и като разнообразие на отглеждан култури. Така че смятам, че нашите продукти могат са много подходящи за работа в тези стопанства.

Как оценявате партньорството си с СД Драганови, които са официалния вносител на Foton за България?
С Драганови работим вече над 10 години и те са наистина наш много важен партньор. Намерили са много добра пазарна ниша в България и ние ще продължим да работим заедно.

 

От СД Драганови направиха някои препоръки за подобрения на тракторите, които предлагате за българския пазар – по отношение на кабината, двигателите... Ще се съобразите ли със съветите им?
Със сигурност! Знаете, че бизнесът с трактори е много специфичен. Всеки пазар има различно търсене, спрямо своите специфики. Това, което произвеждаме няма как да захрани всеки пазар, ето защо е много важно да се вслушваме в партньорите си, а чрез тях и в крайните клиенти. Това е важно, за да отговорим на нуждите на пазара.

Какви са инвестиционните Ви намерения в близко бъдеще в Европа и по-конкретно в България?

В момента в нашия център в Италия разработваме нови серии на тракторите Foton. Те ще покриват абсолютно всички изисквания на европейските пазари.

В какъв мощностен дипазон ще бъдат новите серии трактори Foton?
Новите серии трактори на Fotonще бъдат с мощност от 90 к.с. до 250 к.с.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!