Китай има намерение да продължи политиката на увеличаване на вноса, облекчаване на митническите процедури и понижаване на митата, заяви в понеделник председателят на Китайската народна република Си Цзинпин, по време на церемонията по откриването на първото Китайско международно ЕКСПО за вносни стоки, предава РИА Новости.

Огнищата на АЧС в Китай вече са 52


Китай е голям пазар с неограничени възможности. Имаме намерение да увеличаваме потенциала на вноса. Инициативата на Китай за стимулиране на вноса не е решена сега, тя е ориентирана към бъдещето – целта е да светът да се обедини и да се постигне всеобщо развитие, каза Цзинпин. Той добави, че страната предстои да разкрие потенциала на вътрешния си пазар.

„Планираме да понижим митническите такси, да опростим процедурите за внос и да намалил митническите издръжки, да ускорим развитието на новите форми и модели за търговия, включително развитие на трансграничната онлайн търговия, допълни Цзинпин.

Председателят на КНР отбеляза, че организацията на събитието е част от ред мерки, насочени към увеличаване на вноса. Изложението, по думите му, ще се провежда всяка година.

Първото Китайско международно ЕКСПО за вносни стоки ще стартира от 10 ноември в Шанхай. В него ще вземат участие над 2,8 хил. компании от 130 страни и региони по света.