На този етап тенденцията е земеделските производители да не оборудват съдовете си за зареждане на горива с касови апарати и нивомерни устройства. Това коментира пред Фермер.БГ Кирил Жендов, арендатор в община Крушари и председател на Регионалния съюз на зърнопроизводителите в Добрич. 
 
„Всички земеделски производители, които членуват в Националната асоциация на зърнопроизводителите сме убедени, че контрабандата на горива и смазочни материали не е при нас земеделците. Няма земеделец, който да си заложи бизнеса за 100, 200 или 500 лв.“, коментира Жендов.
 
Арендаторът е категоричен, че „Правителството търси контрабандата и престъпниците на грешното място. Изискването да монтираме нивомерни системи и фискални устройства на цистерни, които са над 1000 л., означава, че трябва да оборудваме резервоарите на големите комбайни и трактори, резервоарите на сушилните и да си пускаме касови бонове“.
 
В заключение зърнопроизводителят каза: „Нещо е сбъркано в цялата система, в цялото мислене на Правителството. Дай боже някой ден да го осъзнаят, защото ще навредят много на българския земеделец!“

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!