Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) публикува индикативния график до края на септември за провеждането на изнесените приемни в страната, които фермерите могат да посетят.

Гласувайте: Трябва ли да се намали ДДС върху храни и селскостопанска продукция?

Те ще се организират от териториалните офиси на службата в населени места на общо 25 области. Изнесените приемни ще се провеждат в общинските служби „Земеделие”. Времето, в което земеделците ще могат да се допитат до експертите е различно в отделните населени места. 

През определения ден повечето изнесени приемни ще работят по два часа в конкретното селище. В отделни населени места от областите Хасково и Видин консултациите ще продължат и по три часа. Подробна информация може да намерите в графика, като там са посочени и мобилните телефони за контакт със съответните експерти.

По време на изнесените приемни всеки един земеделски стопанин може на място в региона си да получи актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони. В изнесените приемни също така се разясняват възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. и видовете схеми за подпомагане. 

Експертите на НССЗ дават подробна информация на желаещите за задължителните изискванията, които земеделските стопани трябва да спазват при избраните схемите за директни плащания и/ или като бенефициенти по мерки от ПРСР.