Катастрофални поражения са нанесени на овощните градини в следствие на интензивните дъждове и падналите градушки през последните дни в районите на Карнобат, Айтос, Сливен. Това съобщи за Фермер.БГ Живка Гроздева, овощар от Карнобатско и член на УС на Асоциация на овощарите в България. 
[news]
„Продължавам да събирам информация от членовете на Асоциацията за пораженията и само до момента става дума за 4000 дка унищожени площи – череши, сливи, ябълки, бадеми, кайсии. Положението е наистина трагично. Има хора, които още не са стъпили в насажденията си, за да видят какво се случва с тях“, разказа Живка Гроздева.
 
Пред Фермер.БГ Николай Киров, председател на Съюза на зърнопроизводителите от Бургаска област съобщи, че преди дни е паднала градушка в региона на Сунгурларе, която е нанесла поражения на посевите: „В моето стопанство имам около 650 дка поразен слънчоглед, бадемови насаждения и пшеница“. 
 
Основен проблем за района на южна България – североизточна и югоизточна България е липсата на противоградова защита, коментира Живка Гроздева.
 
 
Очаквайте интервю с Живка Гроздева по-късно във Фермер.БГ.