Българската и катарската  страна започват действия по активното развитие на сътрудничеството си в областта на земеделието. Това стана  ясно днес по време на проведената официална среща на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и министъра на околната среда на Катар Ахмед Амер ал Хумейди, съобщават от Земеделското министерство.  

Арабската държава проявява засилен интерес към наши селскостопански продукти, като основно той е насочен към секторите овцевъдство, птицевъдство и пчеларство. Катар има инвестиционни намерения у нас именно в тези области. 
 
Министър Танева информира, че в  България няма ГМО продукти и произвежданата продукция е биологично чиста, което предоставя добри възможности за реализацията й на катарския пазар. 
 
За разширяване на двустранното сътрудничество между двете държави, Десислава Танева покани на посещение у нас през есента министър Ахмед Амер ал Хумейди. Министърът на Катар ще направи официално посещение в страната ни през месец септември заедно с представители на бизнеса.  По време на него ще бъдат уточнени финалните параметри на договорните отношения между двете страни в областта на земеделието.

От Правителствената информационна служаба допълниха, че в сферата на земеделието Катар има интерес да внася агнешко и телешко месо. Българската продукция привлича внимание, защото е биологично чиста, без ГМО. „Хасад Фууд” е държавна компания създадена от катарския инвестиционен фонд и с нея се обсъждат възможности български земеделски продукти да бъдат изнасяни на катарския пазар.
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!