Областният управител Илия Илиев прие кмета на Ксанти Хараламбос Димархопулос и екип от гръцки експерти по европроекти. На срещата бяха обсъдени възможностите за партньорство по вече отворената Програма за трансгранично сътрудничество и реализирането на съвместни проекти, най-вече в областта на земеделието, екологията и популяризирането на културно-историческото наследство, съобщиха от областната администрация на Кърджали.
 
Община Ксанти е изготвила проектно предложение за туристически маршрут по пътя на тютюна, който ще включва Кърджали и Смолян от българска страна, стана ясно в хода на разговорите.
 
Обсъдени бяха и други идеи за сътрудничество. „Надявам се, че това е само началото на едно ползотворно бъдещо сътрудничество, което ще допринесе за икономическо съживяване на пограничните райони", заяви областният управител. Хараламбос Димархопулос и неговият екип проявиха интерес към туристическия потенциал на региона и поканиха Илиев да бъде специален гост на традиционния карнавал в Ксанти, който се провежда на Сирни Заговезни.