Фермерите ще могат да получат ценни съвети от експерти за кандидатстването за субсидии по три от най-популярните подмерки от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

ДФЗ: Започва прием на заявления за субсидии по подмярка 6.3

Областният информационен център – Добрич, организира на 23 юли, вторник,  информационна среща, на която експерти ще се представят актуалните и някои предстоящи подмерки по ПРСР.

Срещата ще започне в 10:00 часа в Заседателната зала на Община Добрич. На събитието са поканени общински съветници, кметове и кметски наместници, представители на общинска администрация, земеделци, граждани и медии.

По време на събитието ще бъдат представени подмерките 6.3Стартова помощ за развитието на малките стопанства“, 4.2.2Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от Тематичната подпрограма за малките стопанства и 16.4 „Подкрепа за хоризонтално и вертикално сътрудничество между участниците във веригата на доставки“ от ПРСР. 

Присъстващите ще бъдат запознати и с начина на кандидатстване, както и с етапите на оценка и договаряне, допълниха организаторите.