Катастрофа с камион, натоварен със зърно, е довела до смъртта на трима души в град Айтос. Товарният автомобил се е пробърнал в градска градинка вечерта на 13 септември. 

85 млн. лв. допълнително за земеделие

По първоначална информация водачът на тежкотоварния автомобил не е успял да вземе завоя на една от главните улици в града, вследствие на което се удря в лек автомобил, изскача от пътното платно, минава през тротоара и се стоварва в градинското пространство.

За нещастие, две деца и баща им, намиращи се в ударената кола, загиват. Майката е в тежко състояние. Съобщава се за общо трима пострадали, включително пешеходец. Причините за катастрофата се изясняват, но по непотвърдени данни шофьорът е изпуснал управлението на камиона, който е бил претоварен със зърно, съобщава bTV.

На водача на товарния автомобил е взета проба за алкохол и наркотици. Резултатите се очакват. Малко преди катастрофата градинката е била пълна с деца, споделят хора от района.

Мястото на трагичния инцидент е печално известно за жителите на Айтос. Преди година ТИР помете коли, чакащи на светофар.