За компанията

Фирма Fliegl е основана преди почти 50 години, като през 2025 г. ще празнуваме нашия 50-говишен юбилей.

Компанията е основана в Германия, в Байерн. Там е локализирана централата, оттам тръгва всичко в семейството на Fliegl. За нас винаги движеща цел е било да  предоставяме продукта, който отговаря на изискванията и нуждите на земеделеца.

 

"Аз работя във фирмата от 28 години и за мен винаги най-важното е било да осъществя връзката между завода (където произвеждаме машините) и клиента (който задава какви точно трябва да бъдат нуждите).

Също така за нас като компания винаги най-важна е била работата с дилърите във всяка страна. В този смисъл много се радваме, че имаме успешно и дългогодишно партньорство с фирма Farm Solution и те осъществяват връзката с крайния клиент.

С нашите машини отговаряме на нуждите на земеделците, заети със зърнопроизводство. Но също така имаме решения и за животновъдите", обясни Тамас Акерман.

При животновъдите е особено трудно да се изчистят всички детайли, така че машината да може да отговори точно на техния капацитет и на техните изисквания. И тук се изисква много голяма експертност и познаване на нуждите и спецификациите на машините. В тази връзка компанията намира точно тази експертност в лицето на фирма Farm Solution. Те имат дългогодишен опит в работата с различни земеделци. А това помага много не само при избора на машина, но и при конфигурирането им. 

"Това всъщност е основата, на която през последните няколко години толкова бързо създадохме една много добра партньорска мрежа между Fliegl и Farm Solution. Резултатът може да се види с просто око - много големи машини, които са тук на щанда, с много специфични работни инструменти и това е доказателство за нашата обща работа.

Сега когато се прибера обратно вкъщи и в завода мога спокойно да спя, защото знам, че фермерите и клиентите на място са в сигурни ръце и ще бъдат добре консултирани от експертите на Farm Solution", категоричен е Акерман.
 

Основната продуктова гама на фирма Fliegl са традиционните едностранни и тристранно разтоварващи ремаркета.
 

Но основният акцент, който в годините компанията изгражда и от който клиентите са изключително доволни, са ремаркетата с избутваща стена с капацитет от 20 - 50 куб.м. При тях не се изисква голяма височина при разтоварване с голям обем.

"Патентът на тези ремаркета с избутваща стена е разработен преди около 26 години от фирма Fliegl. Тъй като това дава по-голяма сигурност, по-голяма бързина при разтоварване; традиционният вариант е с повдигане и с изсипване, а тук говорим за избутване. 

Факт е, че 26 години по-късно виждаме в Стара Загора тази технология, която отдавна се е наложила и клиентите са изключително доволни", добави Акерман.

Системата позволява многофункционалност. Едно от приложенията е транспорт на зърно, след това може с различна приставка за стена за разпръскване на твърд обор, също така съществува и т.нар мултисистема, чрез която върху това шаси големият кош да бъде заменен с цистерна. 
 

Друг акцент са цистерните за транспорт на течен оборски тор.
 

"Всички знаем актуалната ситуация, през която има енергийна криза, също така това рефлектира и върху изкуствените торове. При това положение изключително практично за фермерите и животноводите, които имат големи количества течен оборски тор, е разнообразието от различни обеми, които цистерните на Fliegl предлагат с капацитет от 5000 до 30000 л и надежден прикачен инвентар за ефективно торовнасяне. Това е изключително важно и полезно за торовнасянето и работните инструменти, които като прикачен инвентар са допълнение към правилното и ефективното торовнасяне. 

На финал мога да кажа, че фермерите винаги имат нужда от правилната консултация, за да получат правилната машина с правилните капацитети и размери. Това се случва чрез нашите партньори в България - Farm Solution. А през 2024 г. в Стара Загора ние виждаме тези машини и сме изключително щастливи и доволни от това", заключи Акерман.
 

Повече информация за машините с марка Fliegl, както и персонална консултация, можете да получите от Farm Solution на www.farm-solution.bg или на 0877 08 01 07