Имаме навика в Агри.БГ да събираме най-важните и любопитни новини от седмицата в петък следобед. Може би е време да въведем нова рубрика “Какво не се случи през изминалата седмица”. 
Свидетели сме как от администрацията често посочват някаква дата - с мъка измъкната от агрожурналистите, а след това срокът не се спазва. 

Какво не се случи миналата седмица? 
- Не беше публикуван слоя с допустимите за подпомагане през 2020 година площи. 

Това трябваше да стане между 7 и 11 декември. Така поне заяви за Агри.БГ изпълнителният директор на ДФЗ Васил Грудев. А ние вярваме на ръководителите на аграрните институции. 

Ако и обещанието от МЗХГ и ДФЗ субсидиите по СЕПП да се изплатят на 16 декември не се спази, новата ни рубрика ще вземе да стане редовна. 

В края на краищата, защо се казва конкретна дата, като не се спазва?

Ще кажат, че се заяждаме, че сме досадни и че дъвчем с месеци едно и също. Тези че защитаваме. Ние не дъвчем, уважаеми. 

Освен да информираме и да папагалстваме всяко прессъобщение, което дойде на пощата, е добре медиите да са коректив. 

Ние показваме на читателите си - над 350 000 души, че нещо не се случва по правилата, по график или най-малкото - се минава през пръсти. 

И за да бъдем максимално близо до информацията, ръководителите на ведомствата, които са заети с аграрния бранш, се смятат за най-желани събеседници. Поне така изглежда. Ясно е, че нещо носи повече стойност, когато е казано от министър, да речем. 

Но в духа на новата ни рубрика можем да посочим, че и интервю с министъра на земеделието за Агри.БГ не се случи през миналата седмица. Това всъщност е за рубриката “Какво не стана през изминалите 12 месеца”.