Към момента отворените процедури за подкрепа на фермерите по линия на Местните инициативни групи (МИГ) са 47. С пълния списък на приемите може да се запознаете ТУК.

Гласувайте: Какви са средните Ви добиви от царевица за 2022 г.?

Всички отворени процедури са по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в изпълнение на подхода „Водено от общностите местно развитие“ (ВОМР). Към момента няма такива по Оперативни програми „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) или „Околна среда“.

На 22 декември се очаква да бъде отворен прием и за МИГ Костинброд-Своге по подмярка 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства".

Документите за кандидатстване, важните срокове, условията за допустимост и изпълнение са достъпни ТУК.

Имайте предвид също, че на 31 декември изтича третият срок за подаване на проектни предложения за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“.

Междувременно стана ясно, че се предлага нова актуализация на Индикативната годишна работна програма по ПРСР с предстоящите приеми до края на годината. По-важни за стопаните са следните два:

  • Подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ –  декември-февруари;
  • Подмярка 16.4 „Подкрепа за хоризонтално и вертикално сътрудничество между участниците във веригата на доставки“ – декември-февруари.