Устойчиво развитие на лозарството и винарството в област Плевен“ е темата на семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Плевен, Институтът по лозарство и винарство и Професионалната гимназия „Александър Стамболийски” в областния град.

Гласувайте: От какво ще страдат най-много фермерите при разразилата се политическа криза?

Събитието ще се проведе на 23 юни 2022 г. (четвъртък) от 10:00 часа в град  Плевен, ул. „Цар Самуил“, Северна промишлена зона – залата на Професионална гимназия по лозарство и винарство. 

Участниците ще се запознаят с традициите, предизвикателствата и възможностите за развитие на лозаро-винарския сектор в област Плевен. Ще бъдат представени възможностите за професионална реализация в сектора.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат информирани за условията за подпомагане на земеделските стопани, отглеждащи лозови насаждения, по европейски фондове и националния бюджет, както и за очакваните условия за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г.

Програма и покана за събитието може да видите тук.