Отговори на актуалните фермерски въпроси, свързани с напояването, ще бъдат дадени в онлайн семинара „Законови възможности за напояване. Водоспестяващи и енергоспестяващи поливни технологии”, организирано от  Национална служба за съвети в земеделието (ТОО- Бургас) и Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“.

Агроном: Пазете посевите от житни дървеници

Събитието ще се проведе на 19 май (сряда) в 11:00 часа. Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

"Включилите се в семинара ще се запознаят със законовата рамка определяща използването на водните ресурси в България, тенденциите за промяна на условията по водовземане в бъдеще и как да изберат подходяща технология за напояване, съобщават организаторите.

Основните теми на информационния семинар са:
  • Законови възможности за издаване на разрешително за напояване и/или регистриране на водоизточник. Тенденции за промяна на условията по водовземане в бъдеще. Прецизно напояване;
  • Необходими документи за подготвяне на искане за плащане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014-2020 г.;

Можете да видите цялата програма на събитието тук.

Линк за регистрация: https://forms.gle/PZy1n8hkWBR3q6hM8
Линк за достъп: https://zoom.us/j/91257208148
ID за семинара: 912 5720 8148