Как да храним зеленчуците си в биологичното производство. Това е темата на уебинара, който организира  Националната служба за съвети в земеделието. 

Агри.БГ показа на живо уебинара. 

Презентации представят проф. д-р  Хриска Ботева и гл.ас. д-р Цветанка Динчева от Института по зеленчукови култури (ИЗК) „Марица“ в Пловдив, както и инж. агр. Здравка Смиленова –  водещ експерт в областта на биологичното и интегрираното производство.

Основните теми на уебинара са:
• Кратка предистория на биологичното поле в пловдивския институт;
• Хранене на биозеленчуци, поддържане и подобряване на почвеното плодородие;
• Видове торове в биологичното земеделие;
• Специфични изисквания на картофи, главесто зеле, грах, фасул и други към хранителни вещества – схеми на торене и видове торове;
• Новости при торенето в биологичното земеделие.

Пълната програма може да видите ТУК.