Как да храним зеленчуците си в биологичното производство. Това е темата на уебинара, който организира Националната служба за съвети в земеделието.
Агри.БГ показа на живо уебинара.
Презентации представят проф. д-р Хриска Ботева и гл.ас. д-р Цветанка Динчева от Института по зеленчукови култури (ИЗК) „Марица“ в Пловдив, както и инж. агр. Здравка Смиленова – водещ експерт в областта на биологичното и интегрираното производство.
• Кратка предистория на биологичното поле в пловдивския институт;
• Хранене на биозеленчуци, поддържане и подобряване на почвеното плодородие;
• Видове торове в биологичното земеделие;
• Специфични изисквания на картофи, главесто зеле, грах, фасул и други към хранителни вещества – схеми на торене и видове торове;
• Новости при торенето в биологичното земеделие.
Пълната програма може да видите ТУК.
0 КОМЕНТАРА