Асоциацията на земеделските производители в България на този етап няма позиция за протестни действия относно новите изисквания за промените в Закона за ДДС по отношение на отчитането на горива от ведомствените бензиностанции. Това коментира на въпрос на Фермер.БГ председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов относно заявената готовност на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) да излезе на протести с искане да се върне стария начин на отчитане на горивата. 
 
Наредбата за отчитане на горивата от ведомствените бензиностанции все още е на етап обсъждане, дебатите продължават и министърът на финансите очаква нашите предложения като браншови организации относно промените в ЗДДС, каза Върбанов. 
 
Позицията на АЗПБ относно промените в Наредбата са следните: До 10-тонни цистерни за съхранение на горивото да останат на стария режим на отчитане; съдовете от 10 до 20 тона да останат с регистрационен режим и всички подземни съоръжения да бъдат оборудвани с въпросните нивомерни устройства. 
 
Според АЗПБ част от бензиностанциите на бившите ТКЗС-та се използват и за търговия на горива. Ето защо няма нищо лошо те да отговорят на изискванията и да бъдат подложени на необходимия контрол. Това, с което ние не можем да се съгласим е, че малките фермери трябва да поемат един тежък дан, за да оборудват съдовете си с нивомери, посочи Върбанов. 
 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!