Министерството на икономиката ще проведе утре, 15 май, среща с представители на бизнеса за реда и условията за водене на регистъра на лицата, които работят с горива – сред тях са и земеделските производители.
 
 
„Утре ще има среща със заинтересованите страни по т. нар. закон за горивата и наредбата, с която ще се определят редът и условията за водене на регистър на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход“, съобщи пред журналисти министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от пресслужбата на ведомството.
 

Новият регистър ще се води в Министерството на икономиката.

 
Наредбата по Закон за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход трябва да влезе в сила на 27 юли тази година. Преди това тя трябва да бъде публикувана за обществено обсъждане, което обикновено продължава един месец.
 
„Работено е, има текстове, има дадени предложения, които не са толкова много и толкова драстични, а администрацията ги е анализирала и утре започваме обсъждането“, допълни Емил Караниколов. 
 
Министърът беше попитан и кой ще заеме поста на ресорния за горивата зам.-министър на икономиката Александър Манолев, който подаде оставка заради скандала с къщите за гости, използвани като частни вили. Емил Караниколов отговори, че по закон министрите не назначават заместниците си, а това се прави от премиера. 
 
„Към момента Министерството е разпределило задачите и функциите си. Нямаме необходимост, но това ще го решим в по-късен етап и е решение все пак на премиера“, коментира министърът.