Облагородяването и развиването на селските райони е въпрос, който вълнува много хора в наши дни. Германците вече са готови с визията си за селото на бъдещето. Проект, който е в ход в 7 области на страната, цели да подобри основните обществени услуги в селските райони. Той се финансира от Министерство на храните и земеделието, което е заделило до 1 млн. евро на област, съобщава Agrarheute.com.

ЕК прие първото становище за изкуствения интелект в земеделието

Лекар наблизо, автобус, който стига до вас, когато имате нужда от него. Това, което обикновено се приема за даденост в големите градове, създава предизвикателства за много жители в селските райони. Дигитализацията - като часове за видеоконсултации или автобуси на повикване – може да се окаже решението на редица проблеми, казва министърът на земеделието на Германия Джулия Кльокнер.

Проектът Smart.Land.Regionen си представя селото на бъдещето по следния начин:

•    Местен обществен транспорт: С помощта на цифровите технологии местният обществен транспорт може да бъде оптимизиран, например чрез информация в реално време за текущата ситуация на трафика, опции за връзка или променящи се видове транспорт

•    Управление на отпадъците: Една от задачите на областите е да се подобри изхвърлянето и рециклирането на битовите отпадъци. Цифровите технологии могат да помогнат да се направи системата по-ефективна - например със сензори върху кофите за смет за измерване на нивото на запълване.

•    Образование: С помощта на цифровизацията учебното съдържание може да бъде достъпно, независимо от времето и местоположението, например за общи училища или за центрове за обучение на възрастни и музикални училища.

•    Здравни грижи: Цифровите решения като телемедицината и часовете за видео консултации ще гарантират цялостна медицинска помощ.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Полеви и водни сензори в земеделските площи ще се купуват с европейски пари

Топ 5 на иновациите в земеделието

Орязаха парите за умни ушни марки