Специалисти от Шуменския университет ще запознаят овощарите с особеностите при летните резитби на черешите и прасковите по време на информационна среща тази седмица.

В средата на юни отварят прием по подмярка 6.3

Семинарът с демонстрация се организира на 7 юни от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), Шуменския университет „Е. К. Преславски“ и Българската агенция по безопасност на храните. 

По време на срещата главният инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните Григорий Григоров ще представи също изискванията за окачествяване на пресни плодове - череши и праскови.

Доц. д-р Кирил Славов ще запознае стопаните с физиологичните основи на летните резитби.
С демонстрация следобед той ще покаже резитби в овощната градина на земеделския стопанин Славка Иванова от село Дибич, община Шумен.

Експерти от Териториалния офис на НССЗ в Шумен ще запознаят участниците в срещата с възможностите за подпомагане на фермерите по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г.

Семинарът ще се проведе в град Шумен, ул. „Цар Освободител“ 99, ет. 1, в залата на офиса на ТОО на НССЗ – Шумен, от 9:45 часа. Демонстрацията на летни резитби е от 14:30 часа. Участието на земеделските производители в обучението е безплатно.