„Използване на възобновяеми биологични ресурси и кръгова икономика. Биоикономика и регионално развитие“ – е поредният безплатен семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Тракийски университет - Стара Загора. 

Готови ли са фермерите за дигитален и зелен преход?

Събитието ще се проведе онлайн на 10 декември (четвъртък) от 10:30 часа. Можете да се включите чрез предварителна регистрация. На семинара земеделските стопани ще бъдат запознати от експерти с концепцията за кръгова икономика, с различни модели на използване на ресурсите и по-устойчиво управление на отпадъците от гледна точка на опазването на околната среда. 

“По време на онлайн събитието ще се разгледа и динамиката на факторите на биоикономиката. Ще бъдат представени и инициативи на академичната общност на Тракийски университет, реализирани или в процес на реализация в подкрепа на устойчива регионална биоикономика”, съобщават организаторите.

Темите на онлайн семинара са свързани с нарастващата потребност от устойчиво предлагане на храни, суровини и горива. Бъдещето ще налага все повече употребата на полезни практики в тази посока, уверени са експеритите, с които е предвидена и дискусия в програмата на събитието.

“В отговор на глобалните тенденции с основание се обръща все повече внимание на възможностите ни като икономика, образование и общество да мултиплицираме ефекта на устойчивото развитие в различни направления и сфери”, се казва още в съобщението на НССЗ.

Линк за регистрация: https://forms.gle/JDacYhsVa2eHUaXn8
Линк за достъп: https://zoom.us/j/94076610105
D за семинара940 7661 0105