Отглеждане на ягоди при високопланински условия -   начини на отглеждане и  възможности за минимизиране на агротехническите мероприятия“ е темата на предсоящия онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ - Смолян) и Селскостопанска академия (Научен център по животновъдство и земеделие – Смолян).

Мираж ли е de minimis-ът за животновъдите?

Събитието ще се проведе на 12 август (четвъртък) от 11:00 ч. Фермерите може да се включат безплатно и без предварителна регистрация. Организаторите обещават, че семинарът обстойно ще запознае участниците с основните методи на отглеждане на ягодови насаждения във високопланински условия.

„По време на семинара ще имат възможност да видят предварително заснето видео, чрез което ще научат какви са начините за увеличаване добива и намаляване на разходите при неблагоприятни климатични условия и възможностите за минимизиране на агротехническите мероприятия”, съобщават още от НССЗ.

Участниците ще получат информация за възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по предстоящия прием по подмярка 6.3. „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. – за дейностите и ролята на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани.

Програма и покана за събитието може да видите тук.