„Растително здраве при плододаващи овощни култури - ябълки и круши в планински условия" е темата на семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Смолян, и Областната дирекция по безопасност на храните.

На финалната права: Ще бъдат ли подпомагани още сектори със субсидии?

На 14 октомври, петък, от 10:00 часа всички желаещи могат да присъстват на събитието, което ще се проведе в сградата на Областна администрация – Смолян, в зала 504.

Участниците ще се запознаят с важните фактори при създаването на овощна градина, както и с различните агротехнически и растителнозащитни мероприятия при овощните видове, които са от съществено значение за здравното състояние на културите.

Във втората част на семинара ще бъдат представени очакваните условия за кандидатстване по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г.

За допълнителна информация може да се свържете с Марияна Неделева (координатор на ТОО - Смолян) на телефон 0885 848 238 или с Ивайло Гелов (гл. експерт в ТОО - Смолян) на 0876 215 045.

Програма и покана за събитието може да видите тук.