Жан-Луи Льофевр работи 17 години като счетоводител преди да направи крачка към създаването на бизнес в селското стопанство. Той обединява усилия със свой приятел фермер - Франсоа Франкот. Резултатът от начинанието им е 100% белгийска паста с марката Belpasta, съобщава белгийският сайт RTBF. 

Брашното от брашнени червеи все повече ще се влага в храни

Жан-Луи има ферма във Фландия, а Франсоа - във Валония. Спират се на отглеждането на пшеница, тъй като климатични условия в техните региони са благоприятни за нея. 

Бизнес партньорите са създали перфектна структура. Гледат пшеница, жънат я и я транспортират, където правят сортиране и почистване. След това житото се смила в мелница. Остава към брашното да се добави вода и да се разбърка сместа. След това тя се поставя в преса, за да се оформи тестото. 

Сушенето е решаваща стъпка. Веднага след като тестото излезе от пресата, то трябва да се изсуши при добри условия, като се контролира температурата и влажността на помещението. 

За да направите различни видове паста, са необходими няколко машини. Някои са специфични за форми като талиатели, спагети или фарфале. За къси макаронени изделия, като макаронени изделия с черупки, просто променете формата в предната част на машината, уточнява Льофевр. 

Компанията на двамата белгийци предлага както чиста паста, така и такава с яйца. Добавянето на яйца прави тестото по-лесно за работа, по-еластично и добавя протеин. Важно е обаче да знаете, че 80% от пастата в света се прави без яйца. Формата на пастата също може да повлияе на вкуса. Талиателите например, тъй като са тънки, имат по-слабо изразен вкус на пшеница. 



Вижте още:

Маниоката ли е новият картоф?

Човекът зад успешната биоферма Riverland: Млади хора, осмелете се!

В много държави хлябът е освободен от ДДС или се субсидира