Демонстрация на лятна резитба при костилкови овошки в градината на земеделския стопанин Павел Спасов в село Черешово, община Сливо поле, област Русе, организира Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис - Русе)

Кампанията приключи преждевременно за редица черешопроизводители

Показното е част от информационния семинар „Особености  при резитба на костилкови овощни насаждения. Демонстрация на машина за контурна резитба“. Събитието ще се проведе на 23 юни (сряда) от 10:15 часа в стопанството. Лектор на семинара ще бъде доц. д-р Кирил Славов - експерт в областта на овощарството.

„Присъстващите ще се запознаят с особеностите при летните резитби на костилкови овощни видове – кайсии, праскови, череши. На място в овощна градина ще се извърши демонстрация на машина за прецизна контурна резитба. 

Стопаните, отглеждащи трайни насаждения, ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане на земеделските стопанства по подмерки 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.”, информират организаторите.

В края на програмата е предвидена и дискусионна част. Участието в информационния семинар е безплатно и е без предварителна регистрация. Стопансвото е с GPS координати в Google maps - https://goo.gl/maps/LYZG4EyA1fmxsbtw5. Програма и покана на събитието може да видите тук.