Доилната зала е най-големият актив на всяка млечна ферма. Това е машината, която вероятно ще натрупа повече работни часове на година от тракторите или товарачите в стопанството. Една 10-годишна доилна зала DeLaval е все още нова, въпреки че тя ще има повече от 18 000 работни часа при доене от 2-2,5 часа всеки ден, защото качеството в производството е безупречно.  Доилните зали DeLaval могат да се използват още толкова, дори два пъти по толкова, само с нужната поддръжка, включваща оригинални консумативи.

Инвестиции за поколения

Агритоп е  официален представител на DeLaval и предлага доилни решения за всеки тип земеделски производители - от тези, които правят първите стъпки от ръчно към автоматизирано доене, до индустриалните фермери. Фирмата осигурява надежден и навременен сервиз и поддръжка в цялата страна.

Лидерът в доенето DeLaval създава решения за доене по най-високи стандарти и произвежда доилни инсталации, които повишават млечната производителност на животните, правейки процеса на доене по-лесен, по-бърз и по-спокоен за животните и фермерите.

Ето няколко основни елемента, които правят DeLaval по-добрия избор:

DeLaval произвежда висококачествени вакуум системи. Вакуум системата е един от ключовите компоненти в доилна система. Тя осигурява вакуум за ефективно извличане и транспортиране на млякото, както и за ефективното почистване на цялата система. 

Гамата вакуум помпи DeLaval гарантират, че вакуум регулаторите, пулсаторите и апаратите за доене оптимално функционират в  гладък и прецизен процес на доене, благодарение на стабилното ниво на вакуум. Резултатът е по-добро качество на млякото и по-висока производителност в стопанството.

Вторият много важен елемент е пулсацията и доилните апарати. Пулсаторът е двигателят на цялата доилна система. Когато пулсациите не са достатъчни се затруднява издояването на животните и се уврежда вимето. Пулсаторите DeLaval са много ефективни, те са проектирани да отговарят на различните нужди на фермерите и да поддържат в отлично здраве вимето на животните.

Топ марките на родните животновъди

Когато се нуждаете от висока млечност, много важно е да използвате качествени доилни апарати. Апаратите DeLaval са отлично балансирани, те съкращават драстично времето на доене, намаляват проникването на въздух с до 83%. И не само това, те осигуряват леко и ергономично закрепване към вимето. Освен това апаратите на DeLaval предоставят условия за повече мляко, тъй като подобряват здравето на вимето и улесняват подготовката на доене.

Друг много важен фактор са доилните чорапи. От тяхното качество и редовната им смяна зависи качеството на доенето и най-вече здравето на животните. Ако не се използват качествени чорапчета и не се сменят редовно, те стават твърди и намаляват ефективността на пулсацията.

Най-големият проблем, който се отнася до здравето на животните и рентабилността на фермера е маститът. Маститът е най-често срещаното заболяване в млечните ферми и една от основните причини за използването на антибиотици при животните.

Доилните системи DeLaval, заедно с вакуум помпата, пулсаторите, апаратите и качествените консумативи, гарантират 99 % намаляване на мастита в стадото.

Агритоп предлага широка гама доилни решения, отговарящи на всякакви специални изисквания и бюджет. Благодарение на дългогодишния си опит, фирмата е надежден и точен партньор за инвестиции в подобряване на доенето.

Сега можете да се възползвате от специално финансиране на инсталации за доене на изплащане с 0,99 % лихва. Повече можете да научите на www.agritop.bg или на телефон 02/971 26 20